26 januari 2022

Wat voor pallet is geschikt voor bedrijf?

2 min read
pallets

Ben je als bedrijf op zoek naar pallets dan zoek je natuurlijk de goede combinatie tussen het gebruik en het materiaal. Het meest wordt gebruik gemaakt van twee soorten pallets, houten en kunstof uitvoeringen. Kunstof is geschikt voor de food industrie en bij farmaceutische bedrijven, een kunststof pallet maak je eenvoudig schoon. Nadeel van kunststof is wel dat de aanschafprijs een stuk hoger ligt, om ee kunststof pallet te fabriceren komen meer kosten bij kijken dan hout.

Diverse materialen

Het kopen van een pallet

Bij logistiekconcurrent.nl kun je houten en kunststof pallets kopen, niet alleen nieuwe maar ook gebruikte pallets vind je in het assortiment. Af en toe is er een mooie aanbieding bij het bedrijf waar je gebruik van kunt maken, even simpelweg contact opnemen en je bent voorzien van de benodigde informatie. Het bedrijf staat er bekend om dat zij prima kwaliteit leveren tegen zeer scherpe prijzen. De bestelling wordt door heel Nederland en België geleverd, woon je in de buurt dan is afhalen ook mogelijk.

Groot aanbod

Meest gebruikte pallet

In Europa is de europallet het meest gebruikt in de transportsector, iedereen heeft deze pallets wel eens voorbij zien komen bij bijvoorbeeld het bevoorraden van een supermarkt. Een europallet is vervaardigd van geschaafd hout en heeft precieze afmetingen die zijn vastgelegd door de “European Pallet Association”. Op de klossen van de pallet zit een brandmerk, hiermee weet je dat je te maken hebt met een originele europallet. Wordt de pallet gelijkmatig belast kan deze tot 2000 kg dragen. Wil je een voordeliger pallet dan is de pallet 100 x 120 een goed alternatief die meerdere keren te gebruiken is.