25 januari 2022

Wat te doen bij uitval personeel?

2 min read

Personeel kan om diverse redenen uitvallen op het werk. De meest voorkomende reden is dat iemand ziek wordt en voor een langere tijd niet in staat is om op het werk te verschijnen. Hiernaast kan het ook zo zijn dat werknemers zich niet veilig voelen op de werkvloer of dat er andere dingen aan de hand zijn. Als werkgever wil je natuurlijk dat werknemers weer zo snel mogelijk aan de slag kunnen. Maar hoe zorg je hier nu voor? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel!

Ziekteverzuim terugdringen

Vitale en gezonde werknemers zorgen voor minder verzuim. Dit is natuurlijk het doel van iedere werkgever. Gezond personeel maakt het bedrijf ook gezonder én de productiviteit gaat omhoog. Zorg er daarom voor dat er een goede sfeer op de werkvloer hangt en dat werknemers het werk als positief ervaren. Als de werkdruk niet té hoog ligt, zullen werknemers ook minder snel uitvallen. Hiernaast is het goed om een bedrijfsarts in te schakelen die de algehele gezondheid van de werknemers in de gaten houdt. Zo kunnen ook werknemers tijdig aan de bel trekken als zij zich niet goed voelen en kan de bedrijfsarts er voor zorgen dat werknemers zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen.

Vertrouwenspersoon

Hiernaast kan het ook zo zijn dat er ongewenste omgangsvormen voorkomen op de werkvloer die de sfeer op de werkvloer schaden. Dit kan ook leiden tot uitval van het personeel. Zorg daarom voor de aanwezigheid van een externe vertrouwenspersoon. Deze persoon kan personeel begeleiden en mensen aanspreken op ongewenst gedrag. Hiervoor kun je een vertrouwenspersoon van Xs2more inschakelen. Deze persoon kijkt ook samen met de werknemer naar oplossingen en wordt er gekeken naar hoe ongewenste omgangsvormen bespreekbaar gemaakt kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld met pesten, discriminatie, intimidatie of seksuele intimidate te maken hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *