26 januari 2022

Wat niet doen tijdens een sollicitatiegesprek?

2 min read

Er zijn veel dingen die je het beste wél kunt doen tijdens een sollicitatie, om zo een goede indruk achter te laten en de kans te vergroten dat je wordt aangenomen voor de baan. Toch bestaan er ook veel dingen die je beter niet kunt doen als het aankomt op solliciteren. Of je nu te maken hebt met een executive search bureau nederland zoals topofminds.com of met een gewone recruiter; hieronder vind je een aantal voorbeelden van dingen die je het beste kunt vermijden.

Te laat komen

Te laat komen voor een afspraak is not done, zeker niet als het om een belangrijke afspraak zoals een sollicitatiegesprek gaat. Je wilt een zo goed mogelijke indruk achterlaten en dat gaat niet als je te laat komt. Natuurlijk kan het voorkomen dat je door onmacht (zoals een kapotte auto of file) wat later bent, maar bel in dat geval zo snel mogelijk met het bedrijf om te laten weten hoe laat je zal arriveren en waarom je te laat bent.

Onverzorgd eruit zien

Zorg er altijd voor dat je er netjes en representatief uitziet. Je uiterlijk zegt veel over jou als persoon, dus wil je een goede indruk achterlaten, zorg er dan voor dat je dit niet alleen door middel van goed gedrag, maar ook met je uiterlijk doet.

Te bescheiden zijn

Grote kans dat je de vraag krijgt “wat zijn jouw sterke punten”? Misschien heb je de neiging om bescheiden te antwoorden, maar op dit betreffende moment mag je best trots zijn op jouw sterke eigenschappen. Dit laat zien dat je over zelfvertrouwen beschikt, wat vaak erg gewaardeerd wordt. Je kunt natuurlijk ook overdrijven; zorg er wel voor dat je niet opschepperig overkomt, dat is dan wel weer het andere uiterste en op die manier krijgt de recruiter juist een heel andere indruk van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *