2 december 2021

Wat doet een schuldhulpverlener precies?

2 min read

Schuldhulpverleners krijgen te maken met uiteenlopende situaties van mensen die problemen hebben met het afbetalen van schulden. Zij bieden gratis hulp bij het budgetteren en andere diensten om te helpen bij de financiën. Kortom, de schuldhulpverlener is het aanspreekpunt omtrent alle financiële vraagstukken waar cliënten mee te maken kunnen krijgen. Een schuldhulpverlener gaat aan het werk met verschillende taken. Deze hebben we hier voor je op een rijtje gezet. 

Budgettering en schuldenbeheersing

De schuldhulpverlener kan helpen om de algemene budgettering op orde te krijgen. Hierbij wordt het gehele financiële leven in kaart gebracht, zoals de inkomsten, uitgaven en financiële doelen. Tevens kan de schuldhulpverlener aan het werk gaan om een plan te maken om de schulden te consolideren en maandelijkse betalingen in te stellen om schulden zo snel mogelijk af te betalen. Dit kan mensen helpen die vanwege hun schulden opnieuw moeten beginnen en een nieuwe richting willen inslaan om oplossingen te vinden voor hun financiële vraagstukken.

Mocht je geïnteresseerd zijn om te werken als schuldhulpverlener, zoek dan eens op werken bij de overheid voor relevante vacatures.

Onderhouden van contacten

De schuldhulpverlener kan diverse financiële verantwoordelijkheden op zich nemen om de schuldenbetaling te waarborgen. Naast het geven van budgetadviezen en klantondersteuning middels budgetcoaching, onderhouden schuldhulpverleners vaak ook het contact met schuldeisers en zorgaanbieders. Als het ware houdt de schuldhulpverlener zich bezig met het bewaken van het gehele traject om de schuldbetalingen in goede orde te laten verlopen.

Huisvestingsadvies

Mensen met schulden kunnen soms moeite hebben om een geschikte huisvesting te zoeken. Problemen kunnen zowel voorkomen bij het huren als het kopen van een huis. De schuldhulpverlener kan helpen om de problemen beter te begrijpen en mogelijkheden in kaart te brengen die in relatie staan met huisvesting.

Als je mensen graag wilt helpen met het vinden van geschikte huisvesting, zoek dan op werken bij een woningcorporatie voor vacatures waar jij je kan inzetten voor huiszoekers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *