2 december 2021

Wanneer is een arbeidsmediation een goede optie?

2 min read

Tegenwoordig wordt er veel gebruik van arbeidsmediation. Deze term wordt ook steeds populairder onder de werkgevers. Werkgevers willen natuurlijk zo min mogelijk conflicten maar helaas komen conflicten nog steeds voor. Soms kan het zo heftig zijn dat werknemer en werkgever geen uitweg meer zien. Op dat moment zou een arbeidsmediator goed van toepassing kunnen zijn. Maar wat is nou arbeidsmediation en wanneer is het pas goed om zo iemand in te schakelen?

Wat is een arbeidsmediator

Wanneer er sprake is van een conflict tussen werkgever en werknemer of tussen twee werknemers onderling, kan er gebruikt gemaakt worden van arbeidsmediation. Dit wordt gedaan door een arbeidsmediator. De arbeidsmediator zorgt ervoor dat beide partijen met elkaar in gesprek gaan en om zo tot een oplossing te komen. De gesprekken die worden gevoerd tussen de werkgever, werknemer en arbeidsmediator zijn altijd strikt vertrouwd. Een arbeidsmediator probeert altijd met zijn opgedane kennis en de skills die hij/zij heeft een overeenkomst te sluiten tussen beide partijen zonder dat er gebruik gemaakt hoeft te worden van rechtelijke procedures. 

Wanneer is het een goede optie?

Het inschakelen van een arbeidsmediator of gebruik te maken van arbeidsmediation is pas gunstig wanneer er een conflict is tussen werkgever en werknemer of tussen twee werknemers die niet meer opgelost kan worden. Door gebruik te maken van arbeidsmediation kunnen conflicten opgelost worden zonder dat er te veel geld aan wordt uitgegeven. De kosten van een arbeidsmediator zijn aanzienlijk lager dan de kosten die worden gemaakt bij een rechtelijke procedure. Het is pas een goede optie om gebruik te maken van arbeidsmediation als beide partijen (werkgever en werknemer) besluiten om vrijwillig deel te nemen aan het traject. Pas wanneer de beide partijen bereid zijn dan kan er een traject worden gestart.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *