26 januari 2022

Waarom kiezen voor linkbuilding?

2 min read

Linkbuilding, heb jij hier wel eens van gehoord? Linkbuilding is een term die we steeds vaker terug zien komen. Dus of je er nou wel of niet mee aan de slag wilt gaan, het is zeker handig om hier wat van af te weten. In dit artikel gaan we jou hier in ieder geval meer informatie over geven. Linkbuilding is namelijk een vak apart en dit is niet voor niets het geval. Heb jij hier weinig verstand van, dan raden we het aan om hier niet mee aan de slag te gaan. Schakel hier een expert voor in, iemand die hier wel de nodige ervaring mee heeft. Mocht jij op zoek zijn naar zo’n partij, ook dan is het verstandig om deze pagina te lezen. Wij geven je onderstaand namelijk handige informatie waarmee jij gemakkelijk uit kunt komen bij een goede aanbieder.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding wordt ingezet voor bedrijven die hoger in Google willen komen te staan. Wanneer je kiest voor linkbuilding, dan laat je links vanuit andere websites naar jouw website toe gaan. Een aanbieder van linkbuilding heeft een netwerk met allemaal websites. Deze websites voldoen aan specifieke eisen en hierdoor ziet Google jullie websites als zeer belangrijk. Vanuit deze website gaat dus een link naar jouw website toe en iedere link die geplaatst wordt zal Google zien als een stem voor jouw website. Dit betekent echter niet dat je in een keer gigantisch veel links naar je website toe moet laten gaan. Je zult namelijk een bepaalde strategie toe moeten passen. Je zult een natuurlijk linkprofiel op moeten bouwen. Dit betekent dat je geleidelijk links naar je website toe moet laten gaan en niet uit het niets mega veel links. Ook is het belangrijk dat er zo nu en dan een mindere link bij zit, dit maakt het linkprofiel natuurlijker.

Verschillende soorten links

Er zijn verschillende soorten links. Wij raden het in ieder geval aan om blogartikelen te laten plaatsen op websites die goed aangeschreven staan. Websites die een hoge DA en PA waarde hebben. Dit zijn waardes die je kunt controleren met de tool MOZ toolbar. Hierbij controleer je of het een sterk domein is en of de pagina sterk is. Is dit het geval? Schrijf dan een artikel van 500 woorden, laat het zoekwoord hier ongeveer 7/10 x in terug komen en plaats vervolgens eenmalig een link in een van de zoekwoorden. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een link te plaatsen op de partnerpagina van zo’n website.

Mocht jij aan de slag willen gaan met startpagina links, dan raden we dit af. Dit is namelijk een achterhaalde strategie en de kans is groot dat je een penalty krijgt van Google wanneer je hiermee aan de slag gaat. Dit kan ervoor zorgen dat je website in een keer niet meer vindbaar is op het internet en dat is wat je juist niet wilde. Wij raden het je in ieder geval aan om op zoek te gaan naar een professionele linkbuilding partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *