2 december 2021

Waarom het handig is voor chauffeurs op met software alles te automatiseren

2 min read

Het is om meerdere, uiteenlopende redenen super handig om met software processen die chauffeurs normaal doorlopen te optimaliseren. Daarom zijn de laatste jaren al heel veel werkgevers overgestapt op het gebruik van software die deze processen automatiseren, denk hierbij aan software als die van Data2Track. Deze processen maken het voornamelijk voor de chauffeur gemakkelijker hun uren en andere informatie in kaart te brengen. Ze hoeven namelijk heel veel informatie meer zelf te delen omdat deze automatisch door het systeem geregistreerd worden, dit scheelt aanzienlijk in de tijd die ze er normaal gesproken in staken.

24/7 registratie

Het makkelijkst aan de software is dus dat alle informatie in bijvoorbeeld een Rij- en rusttijden app samenkomen en dat de chauffeur hier zelf bijna niks meer voor hoeft bij te houden, de chauffeur hoeft enkel zijn telefoon aan te zetten en van een aantal situaties melding te maken. Hierdoor kan de werkgever constant in de gaten houden hoe het er voor staat en krijgt hij of zij real time informatie door over de vrachtwagen. Tevens staat de chauffeur hiermee in direct contact met de werkgever en hoeft de chauffeur zich niet meer druk te maken of gegevens wel herkend worden. Verder heeft de chauffeur ook real time inzicht in de reis en hoe ver hij nog moet gaan en hoeveel tijd er dus ook nog over is maar ook of er bijvoorbeeld nog een stop gemaakt moet worden.

Route

Verder kan software voor chauffeurs ook de route in de gaten houden, zodat de chauffeur zich niet bezig hoeft te houden of er bijvoorbeeld en verandering is in de route of dat er toch een andere route gekozen dient te worden. Verder kan een werkgever ook nieuwe ritopdrachten doorsturen via dergelijke software, hierdoor hoeven er geen omslachtige mails of andere wegen gekozen te worden om de chauffeur te bereiken, maar kan de chauffeur simpelweg in een berichtje lezen dat er een nieuwe ritopdracht binnen is. Dit is voor de chauffeur fijn want hij kan wanneer hij nog in een bestaande rit al zien dat er een nieuwe opdracht binnen is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *