26 januari 2022

Waarheid duurt het langst

2 min read

We spreken zelden of misschien nooit de waarheid. Wat we zeggen als we denken dat het waar is, is slechts onze perceptie, gedachte en overtuiging. En waarnemingen, gedachten en overtuigingen, hoewel waar voor jou, kunnen nogal ver van de waarheid zijn. Dit kan ook zijn voor zaken die wetenschappelijk zijn vastgesteld en waarvan de wetenschap ook denkt dat ze de waarheid vertegenwoordigen. Trouwens, waarheid en feit zijn totaal verschillende dingen, met feiten die een referentiepunt hebben en waarheid als iets absoluuts en onwrikbaars. De waarheid, zoals we dit woord allemaal gebruiken, is slechts een overtuiging. En een overtuiging is zelden waar. Misschien zijn het halve waarheden, zou je kunnen zeggen, of een perspectief dat waar lijkt te zijn. Maar dat betekent ook dat het niet waar is.

Niet liegen

Als je eenmaal een leugen hebt verteld, moet je die leugen onthouden om jezelf in de toekomst niet tegen te spreken. Dit kan een staat van angst creëren omdat je je zorgen maakt over een situatie waarin jij ‘ontdekt’ zou kunnen worden. Als je nooit liegt, hoef je je geen zorgen te maken dat je leugens worden ontdekt en zul je een gelukkiger, minder angstig leven leiden.

Je creëert diepere verbindingen met mensen

Door de waarheid te vertellen, toon je de bereidheid om jouw gevoelens en persoonlijke gedachten openlijk te uiten. Dit gedrag moedigt anderen aan tot wederkerigheid, waardoor vriendschappen en relaties worden verdiept. Bovendien bestaat er een onderzoek waarheidsbeving dat vaststelt wat er daadwerkelijk is gebeurd, tijdens een specifieke gebeurtenis.

Je voelt je zelfverzekerder

Eerlijk zijn tegenover andere mensen betekent dat we ook eerlijk zijn tegenover onszelf. We kunnen er trots op zijn dat we onze eigen gedachten of overtuigingen die ons zelfvertrouwen kunnen vergroten, niet verraden. 100% waarheidsgetrouwe mensen zijn zeldzaam in de huidige samenleving. Mensen die de waarheid vertellen, voelen zich instinctief aangetrokken tot andere eerlijk sprekende mensen. Eerlijk zijn kan je vrienden en kennissen van betere kwaliteit opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *