25 januari 2022

Vind weer werk door een outplacement bureau

2 min read

Geen dag in ons leven is hetzelfde. Dit geldt niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook het zakelijke gedeelte kan van dag tot dag veranderen. Met name nu het Coronavirus heerst is een plek in de arbeidsmarkt momenteel niet gegarandeerd. Dalende omzetten en mede hierdoor drukke winstmarges zorgen ervoor dat sommige bedrijven kritisch moeten gaan kijken naar hun huidige bedrijfsvoering. Dit kan ertoe leiden dat er ontslagen doorgevoerd moeten worden om zo één van de grootste kostenposten te drukken; de arbeidslonen. Maar wil je je werknemers niet in de koude kleren laten staan en ze toch helpen aan iets nieuws? Schakel dan een outplacement bureau in.

Wat doet een outplacement bureau?

Een outplacement bureau kan jouw bedrijf helpen met de outplacement van jouw medewerkers. Outplacement, in het Nederlands: uitplaatsen, is het begeleiden van een werknemer naar een nieuwe organisatie. Een outplacement traject is soms noodzakelijk wanneer een bedrijf noodgedwongen werknemers moet laten gaan om de kosten te drukken, wanneer een reorganisatie plaatsvindt of wanneer een werknemer niet meer goed functioneert. Een outplacement bureau zal dan een professionele begeleiding bieden aan de werknemer in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

Hoe gaat een outplacement bureau precies te werk?

Maar wat is nou precies de werkwijze van een outplacement bureau en hoe begeleiden zij iemand naar een nieuwe werkomgeving? Het voordeel van het inschakelen van een outplacement bureau is dat zij jarenlange ervaring hebben met het vinden van werk in diverse branches. Zij beschikken over goede relaties met vele bedrijven, waardoor zij in goed contact staan met bedrijven die werknemer zoeken. Door in gesprek te gaan met de (ex-)werknemer wordt er in kaart gebracht wat de wensen en doelen zijn van diegene, om hier vervolgens de juiste bedrijven weer aan te koppelen. Zo heeft de werknemer binnen no-time een nieuwe uitdaging gevonden en kan hij of zij snel weer aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *