2 december 2021

Schadevrij te werk gaan met een heftruckcertificaat

2 min read
heftruckcertificaat

In de logistiek is het natuurlijk belangrijk dat je secuur en zorgvuldig te werk gaat. Daarom is het ook verplicht om een heftruckcertificaat te halen voor je op een heftruck mag rijden en werken. Dit is natuurlijk om te voorkomen dat iedereen er zomaar op stapt en dan risico lopen voor zichzelf, maar natuurlijk ook voor andere. Er kan namelijk veel fout gaan wanneer je niet weet wat je aan het doen bent. Stel je moet namelijk iets van een grote stellage afhalen met een heftruck dan moet je hier echt wel op hebben geoefend. Het is niet iets wat je zomaar kunt doen.

heftruckcertificaat

Het CBR

Als je een heftruckcertificaat wilt behalen moet je dit doen bij het CBR of een instantie wat is gecertificeerd door het CBR. Gelukkig zijn er een aantal locatie in Nederland waar een bedrijf zit wat is gecertificeerd door het CBR. Zo zal er dus altijd een in de buurt zijn voor jou en kun je het ook gemakkelijk behalen. Veel mensen halen deze opleiding namelijk binnen een dag en dat betekent dus dat je binnen een week een certificaat kunt ophalen en dus aan de slag kunt. Dat is natuurlijk super snel.

Nog meer mogelijkheden?

Je kunt er ook voor kiezen om het heftruckcertificaat verder uit te breiden. Je kunt namelijk nog aanvullende opleidingen ernaast bij doen waardoor je nog beter kunt werken op de werkvloer. Dit is natuurlijk ook fijn voor jezelf want je zult dingen leren die je anders nooit te weten zal komen. Zo kun je bijvoorbeeld leren om extra veilig te werk te gaan. Dat betekent niet dat mensen met alleen het certificaat niet veilig werken, jij zult beter weten wat de risico’s zijn en hoe je deze dan kunt voorkomen. Dat is natuurlijk een hele handige skill die je kunt hebben en op je cv kan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *