2 december 2021

Probleemhuid? Probeer eens natuurlijke gezichtsmaskers!

2 min read

Natuurlijke gezichtsmaskers kunnen worden gebruikt als je huid buiten je normale verzorgingsroutine om iets meer aandacht nodig heeft. Het kan dan bijvoorbeeld zijn dat je huid bijvoorbeeld veel onzuiverheden bevat en je hier graag van af wilt komen, maar gezichtsmaskers zijn ook geschikt als je huid droog is en meer verzorging dan normaal nodig heeft. Er bestaan dus verschillende soorten natuurlijke gezichtsmaskers en iedereen kan het zo nu en dan wel gebruiken. Welke maskers geschikt voor jou zijn, lees je hier!

Natuurlijke gezichtsmaskers voor een stralende huid

Heb je een onzuivere huid, dan is een natuurlijke gezichtsmasker met bamboehoutskool en klei een aan te raden. Deze trekt als een magneet bacteriën en ander vuil aan en je poriën worden dus diep vanbinnen gereinigd. Een tot twee keer per week deze natuurlijke gezichtsmasker gebruiken is al voldoende om een frisse huid te krijgen. Daarna is het wel van belang om je huidje extra goed te verzorgen met een gezichtscrème die bij je huidtype past.

Verzorgende kuur voor ‘s nachts

Kies je voor een verzorgende en hydraterende gezichtsmasker (en dus niet zozeer een reinigende masker), dan kun je dit masker iedere dag gebruiken. Je gebruik een verzorgende gezichtsmasker ‘s ochtends of ‘s avonds na het reinigen van je gezicht en deze laat je ongeveer 15 minuten zitten. Daarna spoel je het af met lauwwarm water en je huid is meteen gevoed. Deze natuurlijke gezichtsmasker is zelfs zo verzorgend dat je hem ook de hele nacht op je huid kan laten zitten als je gaat slapen. Dit doe je bijvoorbeeld als je een doffe huid hebt en het gevoel hebt dat je iets extra’s nodig hebt. De volgende ochtend haal je met een warm en vochtig washandje de restjes weg en je blijft achter met een zijdezachte huid die helemaal gehydrateerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *