26 januari 2022

Ontslag om bedrijfseconomische redenen

3 min read

Heb je te maken met ontslag om bedrijfseconomische redenen? Dit is altijd een vervelende situatie. In dat geval is het wel goed om direct te kijken wat je rechten zijn. Daar kan je misschien ook wel de hulp van een goede advocaat of adviseur bij gebruiken. Een werkgever heeft in ieder geval altijd het recht om ontslag in deze vorm aan te vragen. Het is dan alleen wel zaak om dit ook goed af te handelen. Daarom is het ook belangrijk om er meer over te weten. Op deze plek kan je het nodige leren hierover.

De juiste redenen hebben

Zoals de benaming al aangeeft, kan ontslag om bedrijfseconomische redenen alleen in bepaalde situaties worden aangevraagd. Het is voor werkgevers belangrijk om de juiste redenen te hebben. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld de activiteiten deels of geheel beëindigt. Of wanneer er een reorganisatie wordt doorgevoerd. Een hele andere reden is die van financiële problemen. Of wanneer er werkvermindering aan de orde is. In al dit soort situaties kan je ontslagen worden als dit correct is aangevraagd en goedgekeurd wordt. Het is belangrijk om daar goed op te letten. Er zijn daarnaast nog enkele andere redenen die meewegen voor ontslag.

Niet om andere redenen

Ontslag om bedrijfseconomische redenen mag niet gebruikt worden als excuus om van jou af te komen. Het is dus ook altijd belangrijk om op te letten of het wel echt juist is wat er wordt gedaan. In dat opzicht is het werken met een advocaat of adviseur in dit soort situaties ook altijd wel aan te raden. Het zijn de kenners die weten wat er gedaan moet worden. Juist ook omdat je op die manier kan voorkomen dat je onterecht je baan kwijtraakt en in problemen komt. Dat is immers niet een situatie waar je in wilt zitten.

Op de juiste wijze aanpakken

Naast de juiste aanleiding voor ontslag om bedrijfseconomische redenen, spelen ook nog andere factoren mee. Zo zijn er bijvoorbeeld in de wetgevingen allerlei bepalingen en speciale regelingen waar werkgevers zich aan te houden hebben. Denk bijvoorbeeld aan het afspiegelingsbeginsel. Het is natuurlijk logisch dat je daar als werknemer allemaal geen idee van hebt. De adviseur waar je mee werkt moet je daar dan van op de hoogte stellen. Dit kan een groot verschil maken in hoe de zaken moeten worden afgehandeld. Ook dat is dus een goede reden om er kenners bij te halen.

Snel de specialist erbij halen

Om op een goede manier uit het ontslag om bedrijfseconomische redenen te komen, is het goed om de kenner erbij te betrekken. Zorg dat je weet wat nu eigenlijk jouw rechten zijn. Vaak worden ontslagen namelijk verkeerd afgehandeld. Zelfs wanneer de werkgever helemaal geen verkeerde intenties heeft. Om daar een stokje voor te steken moet je je dus op de juiste wijze laten bijstaan. Het is wel heel fijn om er zeker van te zijn dat je ook echt goed ondersteund wordt. Het is immers zeker een lastige tijd waar je door heen zal moeten komen dan.

Meer weten? Omnius Advocaten kan je hierbij helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *