25 januari 2022

Kies een geschikte hoed vorm en kleur als je niet verouderd wilt zijn in stijl

2 min read

Als fashion item moet er bij het dragen van een hoed of pet rekening gehouden worden met kleur en vorm. Het is vooral voor degenen die een hoed dragen als een kenmerk van de kledingstijl. Het gebruik van een hoed moet worden aangepast aan de kleding die je draagt, de kleur en het materiaal hebben ook invloed. De keuze van de hoed kleur voor mannen en vrouwen zal verschillend zijn, omdat beide duidelijk verschillende kenmerken hebben. Als mannen in een blauwe pet bijvoorbeeld de neiging hebben om donkerblauw te gebruiken, geven vrouwen de voorkeur aan een lichtere blauwe pet. Hieronder worden enkele zaken uitgelegd waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste hoed kleur en -vorm voor u.

Een hoed kiezen vanuit het aspect van kleur

Mannen en vrouwen hebben meestal kleuren die voor hen dominanter zijn. Als mannen eerder hoeden dragen met donkere en neutrale kleuren zoals blauw, zwart, bruin, enzovoort, dan zullen vrouwen eerder hoeden dragen met felle kleuren zoals rood, geel, roze, enzovoort. Dat is echter allemaal geen standaardregel, want in werkelijkheid zijn er niet weinig vrouwen die een zwarte of blauwe pet dragen, en er zijn ook mannen die rode of roze hoeden dragen. Het is allemaal heel goed mogelijk en is vaak gebeurd. Kortom, het komt allemaal terug op uw behoeften en smaken, zolang de kleur van de hoed en kleding maar overeenkomen, niet botsen en elkaar ondersteunen.

Een hoed kiezen uit zijn vorm

Tegenwoordig zijn er veel soorten hoeden die we vaak tegenkomen, zoals platte hoeden, panama hoeden, fedoras, enzovoort. Het kiezen van een te gebruiken hoedvorm wordt vaak beïnvloed door omgevingsfactoren. Je kiest bijvoorbeeld voor een platte muts van wol in de winter om warmte te geven, of een trilby die geschikt is voor gebruik in het voor- en najaar. Maar meer dan dat, een hoed van hoogwaardig materiaal geeft je ook veel comfort en voordelen, gevolgd door een uniek ontwerp dat je uiterlijk nog perfecter maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *