26 januari 2022

Kartonnen verpakkingen, onmisbaar voor elke webshophouder

2 min read
kartonnen verpakkingen

Als je vanaf binnenkort in het bezit bent van een eigen webshop – hoe bescheiden of hoe uitgebreid ook – dan is het straks de vraag op welke manier je je bestellingen eigenlijk gaat verwerken. Als je de verzending van producten vanuit eigen beheer gaat verzorgen, dan zul je een manier moeten verzinnen waarop de bestelling veilig en onbeschadigd de plek van aankomst bereikt. Welnu, bij veel producten kan dit bij uitstek door gebruik te maken van kartonnen verpakkingen. Een kartonnen verpakking is stevig en robuust en vangt daarmee eventuele onverhoopte klappen op. Bovendien beschermt karton je product tegen regen en UV-stralen. Als je karton in huis haalt, houd er dan wel rekening mee dat er veel te doen is om dit materiaal. En dan bedoelen we vooral de herkomst ervan. Lees verder om hier iets meer over te leren, zodat je straks de juiste keuzes maakt.

kartonnen verpakkingen

Haal je karton in huis? Check dan zeker de herkomst

Zoals we allemaal weten is karton een product dat afkomstig is van hout en dus van bomen. Nu is het verdwijnen van bossen en oerwouden al decennialang een enorm probleem. Niet alleen voor de biodiversiteit ter plaatse, maar ook voor het welzijn van de planeet als geheel. Als je geeft om behoud van de natuur en een fatsoenlijk menselijk welzijn, maak dan alleen gebruik van kartonnen verpakkingen die de volgende keurmerken hebben:

• FSC-keurmerk: van karton met dit keurmerk is aangetoond dat het afkomstig is uit bossen die op een verantwoorde manier worden geplant en onderhouden. Hier worden bomen alleen gekapt wanneer dat niet ten koste gaat van het lokale ecosysteem. Geen illegale houtkap dus!• BRC-IoP certificaat: dit keurmerk geeft aan dat het karton geen stoffen bevat die de menselijke gezondheid ten negatieve kunnen beïnvloeden.

kartonnen verpakkingen