26 januari 2022

Internationale SEO vanuit Nederland? Het is mogelijk

1 min read
internationale SEO

Misschien is jouw bedrijf wel gevestigd in Nederland maar richt jij je eigenlijk helemaal niet op de Nederlandse markt. Dan heeft reclame maken in Nederland natuurlijk ook helemaal geen zin. Je moet je dan richten op het buitenland. Hetzelfde geldt voor SEO. Vindbaar zijn in het buitenland kan alleen door internationale SEO toe te passen. En dat is nu net echt een vak apart.

internationale SEO

Wat is SEO en internationale SEO?

SEO, of Search Engine Optimization, is een verzamelnaam voor alle processen die meewerken aan het organisch hoog scoren van een webpagina in zoekmachines. Door effectief gebruik van SEO technieken is het mogelijk om meer bezoekers te trekken naar gewenste webpagina’s. Onderdelen van een SEO strategie zijn onder meer het linkbuilden en zoekwoordoptimalisatie.

Internationale SEO richt zich op zoekers in het buitenland. Die zoeken vaak in een andere taal maar gebruiken ook andere termen en andere woordcombinaties om een product of dienst te vinden.

internationale SEO

Hulp inschakelen

SEO besteedt vrijwel iedereen uit. Het is gewoon handiger want het is een lang en tijdrovend proces waar niemand zin in heeft. Maar dan moet je wel bij een marketingbureau aankloppen waar ze kennis hebben van internationale SEO. Er zijn wel speciale vaardigheden voor nodig. 

Soorten SEO

Er zijn heel veel processen die we onder SEO scharen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • het plaatsen van interne links, externe links en backlinks.
  • het optimaliseren van je content.
  • het gebruiken van social media.
  • het optimaliseren van de technische kant van je website zoals de page speed.