26 januari 2022

Instagramgebruik in het onderwijs

2 min read

Instagramgebruik in het onderwijs

Tegenwoordig is het Instagram erg populair bij allerlei soorten bedrijven en verschillende branches. Voor marketing van de bedrijven is dat een goede strategie, maar natuurlijk ook voor het onderwijs! Kijk dan niet alleen naar de marketing, maar ook naar de handigheid van het delen van bijvoorbeeld gevonden voorwerpen die zijn gevonden op school of een les die uitvalt. De school maakt een account aan op Instagram en alle scholieren kunnen dit account gaan volgen. Misschien zien zij zichzelf ook wel voorbij komen op de Instagrampagina wat zij alleen maar leuk vinden.

Waarom Instagram?

Zoals net al aangegeven is Instagram een erg populair social media platform voor allerlei verschillende doelgroepen. Instagram is een platform wat zich de afgelopen jaren omhoog heeft gewerkt. Instagram is een platform waarbij mensen foto’s en video’s kunnen plaatsen die mensen vervolgens kunnen zien en liken. Hoe meer volgers je hebt, hoe meer mensen je foto’s zien en ook naar anderen doorsturen. Dit is de bedoeling voor elk bedrijf natuurlijk! Zo krijgen deze bedrijven een grotere naamsbekendheid. Ook kun je doormiddel van Instagram meer interactie maken met de leerlingen van de school.

Waar kan Chatkracht bij helpen?

De rol die Chatkracht hierin kan spelen is het verkoopgedrag van mensen stimuleren. Door verschillende foto’s of video’s te plaatsen waarbij mensen getriggerd worden om te delen of te liken, zou dit kunnen leiden tot meer verkoop. Het is dus aan de chatspecialisten om ervoor te zorgen dat er een trigger komt die mensen stimuleert. Ook kunnen de chatspecialisten van Chatkracht de berichten beheren die binnen komen. Wij kunnen deze dan beantwoorden hoe het bedrijf het zelf wilt. Dit kan allemaal in overleg gaan hoe je het zelf geregeld wilt hebben. Een extra voordeel hieraan is, dat het bedrijf zelf niet deze werkuren hoeft te maken. Hierdoor ervaart een bedrijf minder stress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *