2 december 2021

Het oplossen van zoekwoord kannibalisatie

2 min read
zoekwoord kannibalisatie oplossen

Merk je dat Google de verkeerde pagina’s bij bepaalde zoekwoorden weergeeft? Dan kan er sprake zijn van zoekwoord kannibalisatie. In het geval van kannibalisatie bij seo blogs/artikelen wordt er dus een artikel opgenomen in de zoekresultaten Google, terwijl dit misschien niet diegene is die je voor ogen had. Aangezien zoekwoord kannibalisatie enorm slecht is voor je seo, dien je dit zo snel mogelijk te verhelpen. In dit artikel ga ik je dan ook precies uitleggen hoe je dit probleem eenvoudig, en in een rap tempo kunt verhelpen.

Hoe kun je zoekwoord kannibalisatie oplossen?

Jij wilt natuurlijk zo hoog mogelijk scoren in Google en je goede website autoriteit bewaren. Het zoekwoord kannibalisatie oplossen is dan ook belangrijk.

Begin eerst te analyseren door welke zoekwoorden en pagina’s de kannibalisatie plaatsvindt. Hierna dien je te kijken welke pagina’s nu worden weergegeven op een bepaalde zoekterm. Tik simpelweg op Google het zoekwoord in en kijk welke pagina als eerste verschijnt. Volgens Google is dit de meest belangrijke pagina. Het is daarom de bedoeling om alle waarde te richten op deze pagina en de andere pagina’s uit te sluiten.

zoekwoord kannibalisatie oplossen

Je kunt op de volgende manieren de kannibalisatie verhelpen:

  • Ten eerste kun je de pagina’s die minder goed scoren bewerken. Je kunt bijvoorbeeld met deze pagina’s gaan richten op andere zoekwoorden. Zorg dus dat je een nieuw zoekwoord vindt, en deze gaat verwerken op je hele pagina. Pas dus bijvoorbeeld de afbeeldingen, de SEO titel en de permalink aan.
  • Ook kun je kiezen voor het verwerken van interne links in de andere pagina’s naar de hoofdpagina, waardoor Google ziet dat je meer waarde geeft aan de belangrijkste pagina.
  • Een andere mogelijkheid is het toevoegen van de content uit de minder belangrijke pagina’s aan de belangrijkste pagina. Vervolgens stel je 301-redirects in voor de minder belangrijke pagina’s, zodat bezoekers automatisch worden doorgestuurd naar de meest complete pagina.
  • Bovendien kun je ervoor kiezen de pagina’s die je niet meer op een bepaald zoekwoord wilt laten ranken, een no-index tag mee te geven. Google zal deze pagina’s dan uit de zoekresultaten verwijderen, waardoor de belangrijkste pagina over blijft.

Na het verhelpen van de kannibalisatie dien je even geduld te hebben voordat Google de aanpassingen verwerkt in de zoekresultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *