25 januari 2022

HBO-ICT: wat kun je daarmee?

2 min read

De studie HBO-ICT is erg breed. Veel mensen kiezen er dan ook voor om deze opleiding te gaan doen. Er is ontzettend veel vraag naar ICT’ers, dus dat is al gauw een goede keuze. Maar wat kun je eigenlijk allemaal worden met deze studie en past dat wel bij jou? Als je je dat afvraagt kan dit artikel goed van pas komen. Hieronder vind je een overzicht van verschillende functies die je kunt bekleden met een ICT diploma op zak.

Software engineer

Er is ontzettend veel vraag naar software engineers. Klinkt ook best interessant deze functie, niet? Als software engineer schrijf je software en je test deze vervolgens. Met de door jouw gemaakte programma’s en applicaties kun je een groot verschil maken.

IT consultant

Wil jij precies weten hoe complexe it infrastructuren in elkaar steken? Als IT consultant werk je met ingewikkelde informatiesystemen waar je werkgever waarschijnlijk zelf niet veel verstand van heeft. 

Beveiligingsspecialist

Veiligheid is erg belangrijk, zo ook digitaal. Als beveiligingsspecialist weet je alles over het gebied van online veiligheid. Zeker in deze tijd is digitale veiligheid erg relevant. Vind je dit een interessant onderwerp om je in te verdiepen, dan is een functie als beveiligingsspecialist misschien wel iets voor jou.

Website-ontwikkelaar

Vind jij het leuk om websites te bouwen? Met een HBO-ICT diploma kun je aan de slag als webdeveloper. Je richt je daarbij op de backend van websites (ook wel het technische gedeelte). Ben je liever aan de frontend bezig, dan zijn er andere functies die beter bij jou passen. Je zou ook aan de slag kunnen met het bouwen van apps, ook daar is veel vraag naar.
Tip: lijken bovenstaande functies je wel wat en wil je graag meer informatie ontvangen over de IT dienstverlening? Neem dan ook eens een kijkje op de website van H&R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *