2 december 2021

Gouden tijden voor de raamfolie.

2 min read
raamfolie

Raamfolie is tegenwoordig onmisbaar, een echte must have dus. Je ziet het vrijwel overal. Hierbij kun je denken aan huizen, kantoorpanden, magazijnen en scholen. Raamfolie is het laatste jaar weer populairder geworden, in tegenstelling tot een paar jaar geleden. Toen werd het ook vooral gezien als een makkelijk en goedkope oplossing en er werd nauwelijks gekeken naar de uitstraling. Raamfolie is, ondanks het al jarenlang in omloop is, dus ook erg lang onderbelicht gebleven. Dit had vooral te maken doordat er niet zo veel keuzemogelijkheden waren en het aanbrengen van raamfolie was ook niet voor iedereen weggelegd, dat was vrij ingewikkeld. Maar ja, tijden zijn veranderd en raamfolie wordt tegenwoordig weer steeds populairder. In dit blogartikel lees je waarom.

Gunstige prijs en makkelijk aan te brengen

In vergelijking met andere vormen van raambekleding is een rol privacy folie erg goedkoop. De privacy folie beschikt daarnaast over een statische werking, wat betekent dat je het folie direct op het raam kunt aanbrengen. Je hebt dus geen andere specifieke bevestigingsmaterialen nodig. Toch moet je het niet onderschatten, want het vergt wat kunst om dit zo strak mogelijk te doen om luchtbelletjes te voorkomen. Maar dit kun je makkelijk doen met een scherp voorwerp, zoals een pinpas of je eigen vingers. Ook kun je gaan voor de zelfklevende squid raamfolie. Het probleem van de luchtbelletjes verdwijnt als sneeuw voor de zon, doordat het squid raamfolie kleine luchtbuisjes heeft die naar de uiteinden van het folie lopen.

raamfolie

Raamfolie is veelzijdig

Niet alleen de prijs van raamfolie is relatief gunstig, maar het is ook nog eens een erg veelzijdige raambekleding. Zo kun je het in huis gebruiken, maar ook op kantoor. Het biedt de ideale oplossing voor grote glazen ramen, want daar heb je nauwelijks privacy. Iedereen kijkt naar binnen en het is begrijpelijk als je dat liever niet hebt. Als je voor privacy gaat, kun je bijvoorbeeld voor de one way vision folie gaan. Met deze folie kun je wel naar buiten kijken, maar je kunt niet naar binnen kijken van buitenaf.

Wil je graag een ruimte volledig afsluiten, dan kun je gaan voor verduisteringsfolie. Deze folie is ondoorzichtig en blokkeert tegelijkertijd zo’n 85% van het zonlicht. Deze raamfolie is daarmee ook erg geschikt voor een opslagruimte. Hiermee wordt voorkomen dat spullen verkleuren door de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *