25 januari 2022

Geschikte tank voor een camper

2 min read
kunststoftanks

Wanneer je op vakantie gaat met de camper kun je niet zonder water, onderweg wil je graag stoppen om een kopje koffie of thee te maken. Er zijn verschillende soorten tanks, wel is het goed dat de tank aan een aantal eigenschappen voldoet, zo is het verstandig een watertank camper te nemen waar geen licht doorheen kan. Ook de leidingen kun je het beste van niet transparant materiaal nemen, dit om vorming van alg tegen te gaan in zowel de leidingen als de kunstof tank.

Koel en donker

BIj het plaatsen van een watertank camper is het zaak dat je de tank zo donker en koel mogelijk plaatst, neem altijd een tank met een service opening om deze van binnen schoon te kunnen maken. Als tweede mogelijkheid kun je door deze opening ook de tank vullen, als er een probleem is met de vulaansluiting. Een ontluchting tule is ook verstandig, hierdoor kan de kunststof tank nooit vacuüm trekken en vul je de tank maximaal. Wees niet afhankelijk van anderen, zorg altijd voor eigen slangen om je tank te vullen.

watertank camper

Hygiëne van de tank

Bij het vullen van de watertank camping moet je altijd even de slangen schoonspoelen van de restjes water, dit doe je door het water te laten lopen voordat je begint met de tank te vullen. Gebruik de slangen nooit om andere tanks te reinigen, voor je het weet heb je in de tank water van je tank bacteriën of resten van schoonmaakmiddelen. Gebruik altijd je eigen slangen, ook geen slangen van een watertappunt. Je moet er zeker van zijn dat de slangen alleen gebruikt zijn voor drinkwater. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *