Geld beleggen

      Geen reacties op Geld beleggen

Ongebruikt geld op de spaarrekening kun je beter beleggen

Als je over een langere termijn meer geld (bijvoorbeeld in de vorm van salaris) binnenhaalt dan uitgeeft, dan is de optie van geld beleggen vast al eens in je opgekomen. Beleggen houdt in dat je geld gebruikt om mee te investeren. Dit dienen investeringen te zijn die een hogere rendement opleveren dan je huidige spaarrekening, iets dat met de huidige spaarrentes zeker haalbaar is. Als je dit beleggen goed uitpakt, dan kun je je vermogen laten groeien zonder dat je daar heel veel voor moet doen. Het is louter kwestie van je wat verdiepen in het onderwerp en de juiste keuzes maken. Over keuzes gesproken, hieronder lees je welke keuzes zoal bestaan op het gebied van beleggen.

Investering

Beleggen? Dan kies je uit deze beleggingsvormen

Er zijn in wezen talloze manieren om geld te beleggen. Hieronder benoemen we een aantal van deze mogelijkheden in het kort:

  • Aandelen. Dit is misschien wel de bekendste beleggingsvorm. Hierbij koop je simpelweg een aandeel van een bedrijf, waarna je recht hebt op winst die het bedrijf in kwestie maakt.
  • Obligaties: hiermee leen je in wezen geld uit aan een instantie of bedrijf. Over deze lening valt via rente te verdienen.
  • Grondstoffen. Met name goud en zilver zijn bekende voorbeelden. Idee erachter is dat deze grondstoffen nooit in waarde zullen dalen, waarmee dit een veiligere vorm is van geld ‘bewaren’ dan geld zelf.
  • Vastgoed: misschien de meest concrete beleggingsvorm. Simpel voorbeeld hiervan is een woning kopen en deze vervolgens verhuren.
Rendement