2 december 2021

Een professionele website laten maken?

2 min read

Tegenwoordig kun je als bedrijf zijnde niet meer zonder een goed functionerende website. Sommige bedrijven draaien volledig online en zouden niet meer zonder kunnen. Dat zo’n website altijd in de lucht blijft, goed functioneert en bezoekers (en liefst ook nieuwe klanten) op zou moeten leveren is vaak nog de basis. Met meer geavanceerde opties binnen je website kun je net dat verschil maken ten opzichte van jouw concurrentie, waardoor je ze altijd een stap voor blijft. Een professionele website laten maken is alleen moeilijker dan je van tevoren zou denken. We leggen het in ieder geval in enkele stappen toe.

Hosting en codering

Een website bestaat uit diverse stukken code die uiteindelijk een geheel maken. Functioneren stukjes code niet goed, dan doet je website het ook minder. Of die nu stukken Javascript, css of html zijn. Het moet goed met elkaar worden verbonden. Naast de codes heb je ook nog hosting nodig. Dit is vaak minder lastig, doordat je dit in veel gevallen gewoon extern kunt aanschaffen. Je betaalt vervolgens voor het hostingpakket dat je nodig hebt en vaak is het dan ook wel goed geregeld.

Marketing

Naast een professionele website die voldoet aan de minimale vereisten, wil je ook graag conversie via je website hebben. Daarvoor is eerst marketing nodig. Je website heeft bezoekers nodig. Of je dit nu via SEO, SEA, social media of e-mail marketing doet, dat maakt in de beginselen niet uit. Zonder bezoekers heb je geen lead, heb je geen omzet. Voor alle verschillende kanalen en specialismen zijn andere vereisten van belang. In veel situaties kun je dit zelf oppakken, maar wel vaak tot een bepaalde hoogte. Op een gegeven moment is er toch iets van specialisme nodig om het maximale uit je marketingbudget te halen.

Conversie

Als laatst heb je nog conversie. Wat daarbij van belang is, is ook het stukje design. Een webdesign bureau zou voor jou de mooiste website kunnen bedenken, waarna een developer dit kan ontwikkelen. De beschikbare beelden en bewegende elementen moeten bezoekers overhalen om tot een conversie over te gaan. Bezoekers overtuigen om voor jouw product of dienst te kiezen is daarbij het belangrijkste.

Ben jij nu benieuwd naar hoe jouw website scoort of hoe je een website kunt maken? Neem dan contact op met DoubleWeb uit Gouda.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *