2 december 2021

De verschillende soorten omvormers

3 min read

In sommige gevallen is het van belang dat er een omvormer wordt gebruikt. Een omvormer zorgt er namelijk voor dat een bepaalde spanning wordt omgevormd naar een andere spanning. Het is goed om te weten dat er verschillen soorten omvormers zijn waar je uit kan kiezen. Het is belangrijk dat je de juiste omvormer voor jouw situatie gebruikt. Ben je benieuwd naar de verschillende tussen de omvormers? Lees dan hieronder verder voor meer informatie over de verschillende soorten omvormers.

Van AC naar AC

Omvormer van AC naar AC is de eerste soort in het lijstje. Wisselspanning wordt aangegeven door AC. Je zou kunnen zeggen dat je in principe wisselspanning omvormt naar wisselspanning. Op het moment dat je naar een ander land gaat, is het belangrijk om te kijken of je bepaalde apparaten kan gebruiken. Stopcontacten in het buitenland zijn vaak voorzien van een andere hoeveelheid voltage, waardoor je apparaten niet optimaal zullen werken. Je kan het beste van tevoren al opzoeken of je een omvormer van AC naar AC nodig hebt. Je kan maar beter voorbereid zijn als je naar het buitenland gaat.

Van DC naar AC

De tweede soort van omvormers, is de omvormer van DC naar AC. Gelijkspanning wordt ook wel aangeduid met DC. De wisselspanning is zoals eerder al aangegeven AC. Met deze informatie wordt het duidelijk dat je met DC naar AC dus de gelijkspanning omvormt naar een wisselspanning. Dit kan onder andere gedaan worden door middel van een 24V omvormer. Een omvormer van DC naar AC kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Je kan apparaten bijvoorbeeld aansluiten op een accu. Het gaat dan om apparaten die je moet gebruiken door middel van het lichtnet.

Van DC naar DC

De laatste soort is een omvormer van DC naar DC. DC stond voor gelijkspanning. Je kan dus concluderen dat je de ene gelijkspanning omvormt in de andere gelijkspanning. Dit zou moeten zorgen voor een goede en stabiele gelijkspanning. Een 48V omvormer is hier bijvoorbeeld geschikt voor. Je kan door een omvormer van DC naar DC de spanning verhogen. Maar moet je de gelijkspanning juist verlagen? Dan kan dat ook met een omvormer van DC naar DC. Er zijn dus verschillende soorten omvormers die je kan gebruiken. Het is belangrijk dat je kiest voor de juiste omvormer om problemen te voorkomen.

Tips voor kiezen van omvormer

Maar hoe kan je dan de beste omvormer kiezen? Wellicht door advies te vragen bij een gespecialiseerd bedrijf. Een gespecialiseerd bedrijf weet namelijk alles op het gebied van omvormers en kan je daar het beste bij helpen. Het is belangrijk dat je voor jezelf duidelijk hebt waar je de omvormer voor wil gebruiken. Zo kan een expert je het beste helpen en advies geven. Verder is het natuurlijk van belang dat je precies weet hoeveel vermogen je nodig hebt en om wat voor spanning het precies gaat. Zonder deze informatie is het vrijwel onmogelijk om een juiste omvormer uit te zoeken. Houd overigens ook rekening met de aansluiting. De omvormer moet namelijk wel kunnen worden aangesloten, want anders heb je er niets aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *