2 december 2021

De juiste stoel

2 min read

Naarmate ons werkleven meer sedentair wordt, neemt het belang van een gezonde, ergonomische werkomgeving toe. Ergonomische bureaustoelen zijn een oplossing die de juiste zithouding ondersteunt en stimuleert. Ze worden aangepast aan de individuele gebruiker, rekening houdend met persoonlijke kenmerken zoals lengte, geslacht, beroep, omgeving en werkplek.

 In dit artikel bespreken we de meerdere voordelen van het gebruik van ergonomische bureaustoelen

Ze verbeteren de houding

Het eerste voordeel van het gebruik van ergonomische bureaustoelen is dat ze je houding helpen verbeteren. In tegenstelling tot traditionele stoelen die de lumbale kromming van je wervelkolom ondersteunen door in je rug te duwen, kunt je met ergonomische bureaustoelen een optimale wervelkolomfunctie behouden. Een goede zithouding moet ons zwaartepunt boven onze zitbeenderen plaatsen, het bekken rechtop laten draaien en de wervelkolom in zijn natuurlijke ‘S’ vorm laten blijven, in plaats van de gekneusde ‘C’ vorm die gebruikelijk is bij conventionele stoelen.

Ze verhogen de productiviteit

Een ander voordeel van het gebruik van ergonomische bureaustoelen is een hogere productiviteit. Doordat de wervelkolom in een neutrale positie wordt gehouden, verbetert de ademhaling en bloedsomloop, waardoor vermoeidheid wordt verminderd en je zich kunt concentreren op je werk. Ze zorgen er ook voor dat je optimaal kunt functioneren, met grote gewrichten bij minimale belasting waardoor je taken gemakkelijk kunt uitvoeren. Als je werk veel reiken, wisselende werkhoogtes, lang staan, op- en neerkomen uit je stoel of dichtbij werk vereist dat nauwkeurigheid en een uitstekende oog-handcoördinatie vereist, dan heeft je vooral baat bij ergonomische bureaustoelen.

Ze verminderen rugpijn

De meesten van ons brengen tot 70% van hun dag zittend door op het werk, wat heeft geleid tot een grote toename van houdingsgerelateerd letsel en meer mensen die een bureaustoel met rugleuning nodig hebben. Onze neiging om onderuit te zakken of voorovergebogen te zitten bij langdurig zitten, kan na verloop van tijd schade aan de wervelkolom veroorzaken. Deze slechte houding draagt ​​ook bij aan schouder-, nek- en rugpijn en heeft ook een impact op onze productiviteit, algehele gezondheid en kwaliteit van leven.

Als je op zoek bent naar de beste bureaustoel voor lage rugpijn, kunnen ergonomische bureaustoelen nuttig zijn. Het ergonomische ontwerp van onze zadelzittingen helpt je ​​lichaam om natuurlijk en aangenaam te zitten, waardoor een slechte houding en rugklachten worden verlicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *