25 januari 2022

Berg je documenten veilig op in een documentenkluis

3 min read

Een bestand op je computer kun je kopiëren en zo via een back-up beveiligen. Maar het is niet altijd slim om een bestand te kopiëren. Als het gevoelige informatie betreft, dan is het beter om niet teveel kopieën te maken van de documenten. Zeker digitaal loop je dan juist extra risico, want elke kopie kan weer in de verkeerde handen vallen. Om deze reden worden sommige documenten juist niet eens digitaal bewaard. Je hebt dan alleen een fysieke kopie ook die wil je dan uiteraard niet tot in den treure gaan kopiëren. Als je 1 document hebt met gevoelige informatie, dan hoef je ook maar 1 document veilig op te bergen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door het desbetreffende document in een documentenkluis van Mustang Safes te stoppen. Zo kun je documenten met gevoelige informatie of geheime informatie goed en veilig opbergen. Hiervoor kun je dus een speciale documentenkluis gebruiken. Hier passen de documenten goed in, zodat je deze bijvoorbeeld niet hoeft dubbel te vouwen of iets dergelijks. Je kunt de documentenkluis vervolgens goed afsluiten, zodat niemand bij de documenten in de kluis kan. Als je verder geen kopieën hebt gemaakt en dus alleen dat ene document in de kluis hebt, dan is de kans dat de informatie uitlekt nihil. Iemand moet dan immers daadwerkelijk de kluis gaan openbreken, maar dat zal niet snel gebeuren. Het lek tijdens de formatie gespreken met alle regeringspartijen in 2021, geschiede ook niet omdat een gewiekste journalist een kluis had open gebroken. Het lek ontstond omdat een van de formateurs met de documenten de straat opging zonder deze goed af te schermen. Een foto is zo gemaakt en zo heb je zomaar een lek. Wat dat betreft is het goed om je niet veilig te wanen als je eenmaal een documentenkluis in je bezit hebt. Want de gevoelige papieren liggen niet altijd in die documentenkluis en als je ze er eenmaal uit haalt, dan ontstaan de risico’s. Het is dan ook goed om op je hoede te blijven nadat je een documentenkluis hebt aangeschaft. Zolang je alles goed in de gaten blijft houden en niet Jan en allemaal toevertrouwd met de papieren, dan kan er in principe weinig gebeuren. Mocht je overigens wel van alles digitaal opgeslagen hebben, dan kun je de harde schijf of de laptop waar alles op staat uiteraard ook in een kluis stoppen. Daar kun je dan een speciale laptopkluis voor gebruiken. Mocht je alleen een harddisk hebben die je wilt opbergen, dan past deze uiteraard ook wel in de documentenkluis. 

Bestel de juiste documentenkluis via mustangsafes.nl

Als je op zoek bent naar een geschikte documentenkluis, dan ben je bij mustangsafes.nl aan het juiste adres. Hier kun je namelijk verschillende kluizen kopen voor verschillende doeleinden. Naast een kluis voor documenten, kun je ook bij Mustang Safes terecht voor: 

  • Privé kluizen
  • Laptop kluizen
  • Wapenkluizen
  • Inbraakwerende kluizen

Al deze verschillende soorten kluizen, kun je online bestellen via de website van mustangsafes.nl. 

Meer weten? Neem dan contact op via mustangsafes.nl

Mocht je graag meer willen weten, dan kun je contact opnemen via mustangsafes.nl en zo al je vragen stellen aan de experts.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *