2 december 2021

3 ontwerpprincipes van een succesvolle baliedisplay

2 min read

De fysieke presentatie van een product kan van enorme invloed zijn op het aankoopgedrag. Een baliedisplay kan helpen om een product op de juiste manier te presenteren en geven je diverse creatieve mogelijkheden om een product in het oog te laten vallen. In dit artikel geven we je drie ontwerpprincipes mee die kunnen helpen om jouw product de aandacht te geven die het verdient!

Ken de doelgroep

Wanneer je aan de slag gaat met een baliedisplay, dan is het van essentieel belang om de doelgroep in kaart te brengen. Achterhaal wie jouw potentiële klanten zijn, wat ze waarderen en wat hen motiveert, en baseer het ontwerp op deze informatie. Op deze manier kan je een emotionele en conceptuele verbinding maken door een verhaal over het merk te maken dat aantrekkelijk en boeiend is. Een baliedisplay geeft je tal van opties om dit verhaal te presenteren! Probeer dus duidelijk te achterhalen wat je precies wilt communiceren en geef de klant een goed begrip van jouw product. Dit kan enorm bijdragen aan het bevorderen van een uiteindelijke aankoop.

Presenteer de differentiatie

Alvorens het ontwerpproces begint, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de onderscheidende punten van het product of merk die de klant kunnen overtuigen tot aankoop. Met behulp van differentiatiepunten kan het product beter geïdentificeerd worden en communiceert het de klantwaarde. Differentiatie is erg belangrijk wanneer een product concurreert met andere producten in een drukke winkelomgeving.

Let op de interactie

Voor sommige producten is het van belang dat een shopper het daadwerkelijk kan aanraken en wellicht zelfs kan proberen. Het is daarom belangrijk om mogelijke vormen van interactie op te nemen in het ontwerpproces. Op basis van deze informatie kan het design van een baliedisplay op de juiste manier uitgewerkt worden, zodat klanten zonder problemen producten kunnen oppakken, kunnen proberen en weer terug kunnen zetten. Houd er dus rekening mee dat het ontwerp van jouw display de juiste ergonomische eigenschappen heeft voor mogelijke interactie.

Als je op zoek bent naar baliedisplays en vele andere vormen van fysieke presentatietoepassingen, neem dan eens een kijkje op Aelen en van Leeuwen voor uiteenlopende promotieopties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *